10. 3. 2021

Rozloučení se zimou

Včera jsem uklízela dole u táty - což samo o sobě není nic mimořádného - a najednou koukám, že tatínek má na polici stále vystavený adventní svícen. Téměř nepoužitý, zapálil na něm jednu svíčku a pak na něj zapomněl. Vánoční dekorace úskočně unikala naší pozornosti téměř tři měsíce. Vzhledem k tomu, že už pomalu začínám s velikonoční výzdobou, dá se říct, že sváteční dny u nás neberou konce. 

Svícen jsem rozebrala a plynule pokračuji k Velikonocům, ale ještě předtím se chci definitivně rozloučit se zimou. Tentokrát jsem si ji skutečně užila. Paní Zima se předvedla jako správná žena v tolika podobách, tolika hávech, že se fotograf doslova tetelí radostí, když si všechny ty zimní "outfity" prohlíží. Vybírám naposledy pár zimních fotek od prvních podzimních mrazíků až k předjaří včetně ledového ptakopyska. Díky inspiraci z TlusŤjochova blogu koukám teď při focení nejenom do nebe, do korun stromů ale i pod nohy. Asi je to krok správným směrem. Letos už podruhé se na mě usmál led. 😉









Přidávám i jednu fotku cvaknutou omylem, takříkajíc focenou od boku. :)















Když se usměje led, je to moc milé, to nepopírám. Ale ještě mnohem lepší je, když se na člověka usměje slunce a nebo dokonce štěstí, což nám všem moc přeju.  
Prima dny.  😊

31 komentářů:

  1. Z třetí fotky by měl velikou radost mjr. Plot.

    OdpovědětVymazat
  2. Abyste neskončili jako Čerf s vánočními stromky, kdy starý předával moudra novému :D.
    Krásně zimní obrázky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, taky jsem si na to hned vzpomněla a s chutí jsem se zasmála. :)

      Vymazat
  3. Bev, krásné zimní fotky. 👍👍 Adventní věnec, spolu s dalšími vánočními dekoracemi byl uklizen po Třech králích, ale ... v sobotu jsem objevila keramického čerta, který si vesele trůnil tři měsíce na skříňce v kuchyni. A vůbec se nestyděl. 😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nestyda jeden! :D Jsme ráda, že nepoužívám do dekorací na doma jehličnaté větve ale jenom březové proutí, to by teprve bylo překvapení. ;)

      Vymazat
  4. Větve zamrzlé v jezírku je pěkná rarita.

    Myslím, žes mohla ještě pár měsíců vydržet a adventní věnec se znovu mohl hodit :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miloši a víš že mě to taky napadlo. Čas hrozně letí a za chvilku to je tady znovu. :D
      Jeden rok jsem vytvořila nad kuchyňský stůl takovou závěsnou dekoraci z baněk. Zapomněla jsem na ni a všimla jsem si jí až někdy v květnu a to jsem si říkala, že už nemá smysl ji schovávat. Visí tam dodnes. ;)

      Vymazat
    2. Ale teď na to koukám, že ty silonové nitky, co na nich baňky visí, jsou zaprášené a navíc chci v dohledné době bílit kuchyň, takže ta naše univerzální dekorace půjde dolů a to hned. :)

      Vymazat
  5. Moc pěkné a důstojné rozloučení s dámou Zimou :-).

    OdpovědětVymazat
  6. My se pořád loučíme, máváme a na příští týden hlásí sněžení :)
    V tvém takřka nostalgickém pojetí mne ta zima nesmírně baví a moc oceňuji tu modrou, ta je skutečně skvostná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! před chvilkou jsem si četla předpověď počasí a příští týden má zase sněžit. No nic, už jsem se rozloučila. To bych musela vyfotit něco úplně extra speciálního aby zima ještě dostala prostor. :D
      Mně se ta modrá taky strašně líbí. :)

      Vymazat
  7. Bev, krásné fotky. Také stále uklízím vánoční (zimní) výzdobu. Dnes jsem z chatky sundala věnec ze smrkových větviček a jehličí bylo všude po terase. :o) Ale jinak už se chystám na jaro. Snad se dostanu i někam do zahradnictví, nakoupit nějaké kytičky. :o)
    Přeji fajn březnové dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych se už ráda pustila do zahrady, ale ještě tady máme dost sněhu a navíc má zase sněžit. Holt je teprve březen. Tak jsem aspoň rajčata a okurky rozpíchala z vaty do kelímků a prohlížím si nakoupený semínka kytek.
      Díky Dáší. Pěkné dny i Tobě. :)

      Vymazat
  8. Pavli, moc pěkné fotky. A ten věnec - tak můj táta má v kuchyni polici, na které je domažlická keramika, v dolní části jsou věšáčky a tam vedle sebe vesele visí adventní a velikonoční věnec. Když jsem chtěla adventní uklidit, tak mi to zakázal. Prý se mu líbí oba, že jsem je dělala já a ať na to nesahám. A je to... Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tatínkové jsou v tomhle směru velmi tolerantní, jako bych viděla toho svého, jen se tomu zasmál, že měl doposud vánoční svícen a kdybych mu ho tam nechala, tak by to asi taky nijak zvlášť neprožíval. Ještě že je máme. :)

      Vymazat
  9. Moc pěkné fotky. Ta druhá ledová příšerka je vyloženě roztomilá :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkné fotky, pěkné... ale jsem ráda, že už je ten bílej sajrajt pryč. Byť včera tu dvě hodiny chumelilo tak, že nebylo vidět z okna. naštěstí to tálo takže neleželo na zemi skoro nic. Dneska fučí, občas leje a občas svítí sluníčko. jen ta nepříjemná vlezlá zima se táhne dnem pořád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A je to tak dodnes, u nás od včera na střídačku sněží a svítí. Hotovej blázinec. Napadne, roztaje a pořád dokola. Už mě to taky moc nebaví. ;)

      Vymazat
    2. Dnešní probuzení bylo hotová ledová sprcha. Otevřela jsem si na vyvětrání střešní okno a na hlavu mi spadl nálož sněhu. Máme tu tak tři nebo čtyři centi. A jemně sněží pořád.

      Vymazat
    3. U nás to samé, sněhu nejméně pět čísel, sice rychle taje, když zasvítí ale mezitím zase sněží. Bláznivé počasí. :)

      Vymazat
  11. Moc hezké obrázky. Jen nevím, jestli ses se zimou nerozloučila moc brzy. Taky se už těším na jaro a hezké slunečné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evidentně jsem se loučila moc brzo, nevím jak jak jinde, ale u nás je stále bílo. Včera a dneska zase sněžilo. Je to otravné a dlouhé. :)

      Vymazat
  12. To je podob Zimy! Je rozmarná, dělá krásné obrazy, ale už je jí na kahánku. Letos moc neškodila, sníh dala - hóóódná paní Zima. Máš krásný zdroj pro tapety na svůj blog ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kitty, fakt ráda vzpomínám na starý blog, kde jsem si podle ročního období měnila tapety. Tady jsem na to bohužel ještě nepřišla, jak na to a tak jsem si ty podle mě nejvíc povedené alespoň vystavila pěkně pohromadě v tomto článečku. :)

      Vymazat
  13. Neskutečně krásný fotky. Líbíla se mi moc hned ta druhá, s naježeným jíním ten plaňkový plot. A taky námrazky na travinách a šípkových plodech a větvičkách vůbec. Ale úplně úchvatná je ta fotka s celkovým záběrem na tyčkový plot, v pořadí desátá fotka, s tím slunečním osvětlením skrz koruny stromů. To je fotka úplně luxusní. Ostatní fotky parádní, ale tahle by asi byla top. - Taky přemýšlím , že bych si udělala výstavku. Celoroční.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iví, ta jak se ti líbí, to je fotka naší zahrady ze silnice, fotila jsem to v tom jednom mrazivém ránu, jak bylo -20, když jsem šla kolem sedmé z úklidu v penzionu, to jsme tam měli ještě pořád sem tam nějaké ubytované. Stromy byly ojíněné a všechno vypadalo jako z cukru, bylo to nádherné, ta fotka, co ji následuje by ji měla vlastně předcházet, protože je focená to samé mrazivé ráno přímo od penzionu a v záběru je náš dům. Děkuji, jsem moc ráda, že se fotky líbily. :)

      Vymazat
  14. U nás právě sněží - manželka už je z té sveřepé zimy na nervy.
    Takže lbá nálada ostošest.
    Tomu odpovídá i poslední článek.

    OdpovědětVymazat
  15. Narazila jsem na ty krásné záběry. Víš, jak je to osvěžující, když je v bytě horko- ač otevřená okna máme a není ještě to pravé léto-přitom. ♥

    OdpovědětVymazat