16. 3. 2016

Charlie a jablko

Náš psíček Charlie má takový roztomilý zvyk. Když se s někým vítá, musí honem něco popadnout do tlamky a s tím pak pochoduje kolem dotyčného a celý se kroutí radostí. Někdy je to plyšák, klubko ponožek, párkrát už vytáhl i pyžamo nebo triko, s tím se mu ale docela špatně pochoduje, protože si po tom šlape. Když není nic jiného, vystačí si i listem, kusem papíru a nebo jablkem. A právě s tím zmíněným jablkem jsem ho vyfotila.
Bohužel, jak byl stále v pohybu, nestíhala jsem a některé fotky jsou rozmazané, ale stejně jsem nemohla odolat, vám ho předvést.

Charlie neboli sluneční pes právě přišel z procházky a vyhřívá se na slunci.


Zjistil, že ho fotím a otevřel oči.

Něco ho kouše na zádech.


Mé kroužení kolem křesla a zájem v něm probouzí herce. Mistrně a pohotově předstírá selhání životních funkcí.
Co kdybych mu na to skočila a rozhodla se ho křísit třeba salámem...


Zvuky z chodby, znamenající, že se domů vrací i páníček, mu životní funkce zázračně obnovily. Vypustila jsme ho na chodbu, aby se mohl s Jirkou přivítat. Viděli se sice naposledy před deseti minutami, ale pro Charlieho je to zřejmě dlouhá doba a je opět potěšený jak shledáním, tak nadějí, že znovu půjde ven.
V nadšení vytáhl z košíku jablko a tanečním krokem pochoduje kolem Jirky a mě.




Vypadá to, že nám jablko přímo nabízí, ale je to jen taková hra,
když mu, to co nosí, chcete vzít, skloní hlavu a odtančí s tím z dosahu.
,,Sedni!" pokouší se Jirka ustálit na můj pokyn psa, ale ten na nás dlabe na oba. Jednu chvilku se zastavil, ale když jsem se k němu přiblížila, tak pro změnu jabko upustil a předstíral, že ho zaujalo něco na schodech. Nakonec se i s jablíčkem vrátil na své křeslo.
Chvilku koukal do kuchyně, co se jako bude dít... A úplně nejvíc ho potěšilo, když si Jirka za ním přišel sednout a mohl si mu vlézt na klín.
Tak má jistotu, že mu nikam neuteče. 


2 komentáře:

  1. To je pohodový článek! Ano, pro pozornost páníčků udělá pes cokoli. Hlavně když se těší na vycházku nebo čeká, že zase doma vás bude mít všechny. Přeji vám pěkný sváteční den 17. listopadu a modela za mě podrbej na zádíčkách ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Podrbala jsem a také přeji hezké dny. :)

    OdpovědětVymazat